GARZI CIVILE PE STRAZILE ROMEI

Vreau sa fie clar de la inceput. Eu socotesc violul drept cea mai oribila fapta. Indiferent de prevederile codului penal din oricare tara, in ceeace ma priveste il pun alaturi de jaf armat si chiar crima. Asa ca, noile prevederi ale justitiei italiene,  care pot merge pana la condamnarea la puscarie pe viata pentru savarsirea unei asemenea ticalosii, nu le pot decat aplauda.

Basta ! -cum spun fratii nostri de ginta latina din bela Italie. Frati si in UE, europeni cum s-ar zice, si unii si altii. Atat! In rest, ceea ce se petrece acum sub guvernul ghidusului Berlusconi, nu numai ca ma nedumireste, imi provoaca ingrijorare, ma scarbeste , ci  ma  si indigneaza.

Nu, nu isteria din jurnalele lor o condamn, scandalul e la ordinea zilei si in media de la noi. Nu. mazgalelile injurioase si xenofobe de pe peretii unor magazine, nu  ma tulbura prea mult,  sunt convins ca apartin unor huligani. Nu,  nici macar demolarea unor „asezari” – in care si-au gasit adapost, de regula, oameni fara capatai , cersetori, insi dubiosi certati cu legea, nu ma cutremura, desi, printre ei se afla si copii, pot fi acestia din urma vinovati pentru faptele parintilor lor? Si la noi, primarii au intervenit cu buldozerele pentru a distruge taberele instalate ilicit, la marginea unor mari orase.

Condamn ! Condamn autoritatile italiene, de la cele locale si pana sus – guvern, parlament – cum e posibil ca un stat membru al marii Uniuni Europene, sa calce in picioare drepturile omului, sa „confunde” infractiunile unor ticalosi – indiferent de etnie, dar cetateni EUROPENI, cu un intreg popor – in cazul de fata, poporul roman ?

Condamn ! Toti cei un milion de cetateni romani – si EUROPENI-  aflati in Italia  pot fi catalogati in fel si chip, asmutind impotriva lor, prin manipulari murdare, de la hoardele nationalistilor Ligii Nordului si pana la oameni creduli, gata sa inghita balivenele unor politicieni care nu sunt capabili sa-si organizeze institutiile statului,   PLATITE sa apere securitatea TUTUROR cetatenilor?!

Condamn ! Condamn autoritatile italiene, dar condamn si autoritatile din Romania care adopta o politica defensiva, care nu dau dovada de fermitate, care se „ploconesc” in fata occidentului, care nu cer Comisiei Europene, parlamentului european sa intervina impotriva abuzurilor de orice fel. In UE nu trebuie sa existe state mari si mici, state de prima linie si state de mana a doua. Sa nu ne sfiim sa afirmam ca problemele educarii, integrarii cetatenilor de etnie roma nu sunt doar probleme ale Romaniei, ci ale intregii Europe.

Condamn ! Condamn blandetea justitiei romane fata de pedofilii, violatorii, talharii, ucigasii dovediti ca au comis fapte abominabile – este nevoie sa amintim de cetateanul italian care si-a ucis, cu sange rece, nu numai amanta, ci si pe mama acestuia? Ii confundam noi, pe acesti ticalosi, cu popoarele din care fac parte, fie  ca  ei sunt italieni, britanici sau americani?

Condamn! Nu sustin ca suntem un popor bland si tolerant – asa cum obisnuim sa ne auto – calificam prin gazete, sau chiar in manualele de istorie. Am trait si noi grozaviile holocaustului, ororile regimurilor totalitare de dupa 1938- fie ca s-au numit carlist, antonescian sau comunist. Dar nu ajunge sa-ti asumi greselile trecutului si sa te crezi curat ca dupa spovedanie, sa arborezi drapelul UE- fie inca nedeclarat „oficial”- si sa te comporti ca in vremurile cand la carma Italiei se aflau fasciile lui Benito Mussolini. In paranteza fie spus, partizanii italieni l-au lichidat si pe el cam in graba, intocmai cum, in zilele imediat urmatoare revolutiei din  decembrie 1989, a  fost „judecat”  si Ceausescu.

Condamn ! Condamn pe violatorii, talharii, ucigasii de toate etniile de pe teritoriul italian sau aiurea, dar nu pot „inghiti” legea GARZILOR CIVILE aprobata de parlamentul italian. Ce ar fi daca asemenea garzi ar incepe sa circule prin toate orasele Europei? Atunci unde se afla politia, carabinierii, jandarmii sau cum s-ar mai numi ei?

Coondamn! Condamn o asemenea masura care aduce aminte – iertati fantezia unui scriior care a luat-o razna ! – de evul mediu sau de evul totalitar, fie el fascist sau comunist. Parca aud tropotul garzilor in miez de noapte pe strazile Romei, in umbra Coloseumului unde a curs sangele gladiatorilior. Trecand prin fata Columnei lui Traian – imparatul roman care a invadat Dacia si, zice-se, ne-am fi transformat astfel, peste vremuri,  din daci in unicul popor romanic din estul Europei.

Condamn! Condamn excesele de orice  fel, chem la ratiune, pana nu e prea tarziu.

Nicolae Holban

.


Reclame

4 răspunsuri to “GARZI CIVILE PE STRAZILE ROMEI”

 1. Alina Says:

  E haos. Si-n Italia, si aici, peste tot. Daca se apela la ratiune, nu se ajungea de la inceput aici. Si eu sunt indignata privitor la acest ‘prim-ministru’ sau ce e.. (E?) …. (e mai degraba fratele lu’ Hitler) dar, vedeti, nici romanii nu fac nimic. Poate ca unora – majoritatii, se pare – nu le pasa sa schimbe ceea ce ni se intampla, si felul cum suntem noi toti, romanii, vazuti in ‘Europa asta’.. altfel spus, ne meritam situatia creata…
  Apropo, ati auzit ce-a zis nepoata lui Berlusconi?

 2. Nicolae Holban Says:

  Draga Alina, e haos peste tot, in intreaga lume, asa cu ai remascat si tu.Nu cred ca se poate spune despre primul ministru Berlusconi ca se compotrta ca fratele lui Hitler, nu cred ca e bine sa exageram si nici sa sa ne lasam prada impulsurilor emotionale.

  Din pacate, valul de imigranti care invadeaza Europa, pe fondul crizei economice si financiare globale, face sa se ridice -ca intr-un taifun care se napusteste peste ocean- spuma murdara atunci cand se loveste de uscat….ai vazut , probabil, in vreo emisiune TV, ce ramane dintr-o asezare oarecare , dupa ce a avut ghinionul sa fie acoperita, chiar pentru scurta vreme, de „furia” dezlantuita de un tsunami.

  Poate comparatia e fortata, imi cer iertare, eu n-am negat faptele oribile comise si de unii dintre concetatenii nostri, indiferent de etnia lor. Dar sunt impotriva legalizarii si incurajarii , sub orice forma, a unor garzi civile(!)care sa „ajute” organismele statului sa asigure siguranta cetatenilor. Stiu, din proprie experienta, unde se poate ajunge !

  In plus, consider ca UE a fost creata tocmai pentru a inflorirea Europei, pentru a face din continentul nostru o comunitate de state indpendente, in care granitele, spiritualizate, sa nu fie o bariera in calea liberei circulatii nu numai a ideilor, ci si a cetatenilor.

  Despre cele spuse de nepoata lui Berlusconi , ce sa zic? Aschia nu sare departe de trunchi…

  Te mai astept sa-mi mai vizitezi blogul,

  cu multumiri, Nicolae Holban

 3. Alina Says:

  unde mai punem faptul ca romanii produc o patrime din pib-ul Italiei.

 4. Nicolae Holban Says:

  Draga Alina,

  Observatie absolut corecta…dar asta nu inseamna ca pot fi tolerate faradelegile savarsite de imigrantii de toate natiile- inclusiv de cei romani.

  Eu condamn autoritatile italiene care in loc sa ia masuri prin institutiile abilitate, incita populatia si recurg la asa zise garzi civile care sa „ajute” politia !

  Nicolae Holban

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: