LA COVASNA, DEPARTE DE LUMEA DEZLANTUITA (1)

Amicul meu doctorul- pe care l-am cam abandonat ca personaj de cand vi l-am prezentat exact acum un an, atunci cand speram ca tabletele din tanarul meu blog vor reinvia,  intr-un fel, seria insemnarilor mele sub genericul “Reporter sentimental” din populara emisiune duminicala “De toate pentru toti”difuzata pe postul national de radio acum vreo  trei decenii,  eroul din cele trei tablete intitulate “Discovery Covasna” si publicate in acest blog in august 2008,  a devenit un fan entuziast al acestor mirifice meleaguri, adica al  statiunii balneo-climaterice   care a dat si numele judetului.

Vulcanic cum il stim, dupa ce a aflat data cand plecam anul acesta aici, si-a mobilizat alti sase pacienti si prieteni sa vina la acelasi cochet mini- hotel – apartinand Casei de Ajutor Reciproc “Umanitatea” din sectorul 6 al Capitalei, dar accesibil pensionarilor din toata tara, la preturi mai mult decat modice. Desigur, in limita locurilor disponibile. Dupa ce si-a programat “clanul” pentru data de 2 august, peste noapte si-a dat seama ca nu poate pleca din Bucuresti mai devreme de 6 ale lunii. Autoritar,  dupa cum ii e felul, fara a sta o clipa pe ganduri, fara a se consulta cu nimeni, a telefonat binevoitoarei doamne David, directoarea hotelului -pe care o stiu din 1977, pe cand era o dulce copila si operatorul de imagine care ma insotea o tot filma intruna, preferand imaginea ei notabilitatilor “vinovate” de construirea cochetei vile cu trei etaje ridicate in in centrul oraselului.

Bineinteles ca aceasta initiativa a dat peste cap planurile multor persoane din grupul organizat ad-hoc de entuziastul amic, doctorul. Ca “veteran” al Covasnei – vechi “inimos” care s-a bucurat de binefacerile ionilor negativi ce au facut calebra statiunea in multe colturi ale lumii, mi-a revenit misiunea de a comunica rabdatorei doamne David, oarecum stanjenit, ca o parte din camere vor fi ocupate totusi la data initiala, iar altele peste cateva zile.

Credeti poate ca tot acest nou aranjament , in varf de sezon, a fost primit bombanind, cu acreala bravilor receptioneri din vechiul regat?Atunci nu-i cunoasteti pe ardeleni. Rabdatoarea doamna David a fost aceea care ne-a incredintat ca “nu sunt probleme”. Si n-au fost. Desi unele camere erau la etajul intai, iar altele la doi. Sigur, toti ar fi preferat sa locuiasca la pimul etaj. Imposibil. Deoarece doar o parte din camere fusesera modernizate. O parte din incaperi s-au transformat in grupuri sanitare cu peretii  imbracati in faianta. Pe jos, gresie. Grup sanitar  , cabina de dus. In camere s-au instalat televizoare, s-a reinnoit mobilerul.

Veti spune ca asa e normal sa fie, ce mare lucru? Trebuie sa stiti ca aceste transformari s-au facut “din mers”, fara ca hotelul sa fie inchis, fara ca oaspetii sa  sufere in vreun fel din cauza lucrarilor de reamenajare. In plus, si in incaperile care sunt folosite ca oficii- unde iti poti prepara un ceai sau cafea, oficii existente la fiecare etaj, au aparut frigidere sau aragazuri noi. De altfel, operatiunea de dotare a camerelor cu grupuri sanitare sau cabine de dus proprii, va continua si in iarna aceasta. Asa e normal sa fie, da! Imi puteti spune insa in care hotel din tara, o camera pentru doua persoane costa 70 de lei pe noapte, iar pentru pensionarii Casei de Ajutor Reciproc de care apartine cladirea, doar 50 de lei? Si inca ceva : la Covasna nu e criza? Cum e posibil sa faci asemenea investitii ? Cu  chibzuinta, cu grija pentu cheltuirea banilor, cu responsabilitate.  Ca sa nu mai vorbesc de curatenia, de harnicia cameristelor.

Se simte criza si la Covasna. Dar despre efectele acestei crize, vom pomeni in tabletele din saptamana viitoare. Dar voi scrie, in primul rand, despre ce e in plus la “Tonus plus”- cabinetul privat de recuperare si fizio- balneologie de la parterul hotelului-in care “ingerii lui Cornelyu”-deopotriva patron exigent si reputat specialist- te fac sa te simti ca in paradis, despre ce mai e nou, la cocheta si ospitaliera pensiune “Casa din parc”. Dar si despre noile aventuri ale amicului meu doctorul, care- crezandu-se in Japonia,acolo unde- daca trenul intarzie un minut, ministrul cailor ferate nu-si mai face harakiri, e drept, dar isi prezinta imediat demisia- s-a uitat la ceas si a coborat grabit din trenul Rapid, impreuna cu sotia si alte doua onorabile doamne, la Predeal in loc de Brasov, acolo unde il astepta taxiul ce trebuia sa-l duca la Covasna.

In rest, sa auzim numai de bine ! Pe saptamana viitoare…

Nicolae Holban

 

Anunțuri

7 răspunsuri to “LA COVASNA, DEPARTE DE LUMEA DEZLANTUITA (1)”

 1. Elena Says:

  Elena spune

  Am avut onoarea sa fiu asimilata grupului domnului Holban si sunt întru totul de acord cu cele surprinse,cu caldura si umor de domnia sa în aceasta prima pastila.Sunt sigura ca si urmatoarele vor fi la fel de savuroase.Pe lânga întâmplari,ar fi interesant de creionat si schite de portret pentru cele mai interesante si placute dintre persoanele grupului.Deja este facut un început(care ar merita continuat),cu simpaticul domn doctor H.Gânduri bune pentu toti cei care se întâlnesc aici prin comentarii(si nu numai).Elena.

 2. Nicolae Holban Says:

  DRAGA ELENA, SUNT EXTREM DE BUCUROS SA-TI UREZ BUN VENIT IN RANDUL PRIETENIOR BLOGULU MEU. OBSERVATIILE DVS. MAGULITOARE MA INCURAJEAZA SA CONTINUI SA RELATEZ „AVENTURILE’ noaste DIN PASNICA STATIUNE COVASNA.

  ASA INTENTIONAM, SA SCRIU DESPRE FAPTELE UNOR OAAMENI ARE FAC CATE CEVA, IN ANII ACESTIA CAND MULTI CARTESC SI FAC PREA PUTINE EFORTURI PENTRU A IMBUNATATI VIATA NOASTRA, A TUTUROR.

  VOI CREIONA, FIRESTE SI PORTRETELE UNOR ASEMENEA OAMENI, IN PRIMUL RAND AL ACELORA DIN COVASNA….POATE SI AL UNORA DIN CEEA CE NUMSTI „GRUPUL LUI HOLBAN”….AMICUL MEU, DOCTORUL H. ESTE DE MULT UN PERSONAJ SIMPATIC IN MULTE DIN SCRIERILE MELE. DACA ATI FACE EFORTUL SA RASFOITI BOGUL MEU PANA IN AUGUST 2008 , VETI GASI TREI TABLETE CU GENERICUL „DISCOVERY COVASNA” IN CARE VETI INTELEGE GENEZA APARITIEI AMICULUI MEU DOCTORUL, CA PERSONAJ AL PRIMULUI MEU VOLUM APARUT IN 1983, DACA IMI ADUC BINE AMINTE…

  CU DEOSEBITA COSIDERATIE,

  Nicolae Holban

 3. Alma Says:

  mmm…imi lasa gura apa! covasna pare un loc grozav de odihna,si dupa descrierea ta,proprietarul a impreunat cu succes ospitalitatea inascuta in orice roman, cu propria sa initiativa financiara,si rezultatul este aceasta atragatoare vila.abea astept sa citesc continuarea!
  numai bine, alma

 4. Nicolae Holban Says:

  DRAGA ALMA, SUNT MULTE LOCURI FRUMOASE IN TARA NOASTRA, DUPA CUM PREA BINE STII…NU-TI FACEA ILUZII, DIN PACATE NU PESTE TOT AU DISPARUT VECHILE MENTALITATI, SUNT HOTELURI IN CARE DOMNESTE NEGLIJENTA, DESI TOATE SUNT ACUM PRIVAIZATE…

  OMUL SFINTESTE LOCUL, SPER CA TU SA AI PARTE DE SEJURURI PLACUTE.

  TOAT CELE BUNE !
  Nicolae Holban

 5. Dor Says:

  Pentru prima data la Covasna, am putut constata din nou, cat de politicosi sant ardelenii. Nu am decat cuvinte de lauda pentru felul constiincios cu care isi exercita profesiunea toti salariatii CENTRULUI MEDICAL TONUS PLUS si mai ales pentru caldura si corectitudinea cu care este tratat fiecare pacient.
  In ceea ce priveste confortul si conditiile de cazare, nu sant nici de nivelul unui hotel de doua stele.
  In schimb ne-am bucurat de o companie foarte agreabila, cu care am organizat petrecerea timpului in mod foarte placut, neavand niciun moment de plictiseala.

 6. Nicolae Holban Says:

  DRAGA DOR, PENTRU TINE- OM UMBLAT PRIN STRAINATATURI- MINI HOTELUL PENSIONARILOR CU VENITURI SI PRETENTII MODESTE, POATE FI SOCOTIT DE NICI MACAR 2 STELE. EU AM LAUDAT EFORTURILE FACUTE DE ADMINISTRATORII ACESTUI HOTEL PENTRU HARNICIA LOR, CURATENIA SI POLITETEA LOR, STRADANIA DE A MODERNIZA O CLADIRE IN CONDITIILE CAND CRIZA FACE SA MIORLAE PE MULTI….

  DESIGUR, ACOLO VIN OAMENI IN VARSTA, FARA PRETENTII, CARE NU FAC ZGOMOT SI NU ORGANIZEAZA PETRECERI IN OFICIUL DESTINAT PREPARARII UNUI CEAI SAU CAFELE.

  CUI NU-I PLACE, ARE LA DISPOZITIE MARILE HOTELURI „BRADUL” SAU ACELA MAI NOU DE 5 STELE…DESI NICI ACOLO NU CRED CA SE POT ORGANIZA MICI PETRECERI AD-HOC….COVASNA E O STATIUNE BALNEARA, PENTRU OAMENI SUFERINZI, FARA CAZINOURI SI ALTE ASEMENEA STABILIMENTE.

  CU RESPECT, SA AUZIM NUMAI DE BINe
  Nicolae Holban

 7. Nicolae Holban Says:

  DRAGI PRIETENI, SPER CA IN CELELALTE DOUA TABLETE CARE VOR INCHEIA CICLUL VACANTE PETRECUTE LA COVASNA , SA „IMPAC” OPINIILE PRO SI CONTRA …

  CU BINE, SA AJUNGEM SI LA ANUL SA NE BUCURAM DE ZILE SENINE !

  Nicolae Holban

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: