SORIN HOLBAN, OMUL…

La 6 februarie 1933 s-a nascut fratele meu , publicistul, prozatorul, dramaturgul si poetul Sorin Holban. S-a stins din viata la 11 ianuarie 2004, la numai 9 luni dupa moartea sotiei sale, Antoaneta , rapusa de boala nemiloasa a secolului, dupa o lunga si grea suferinta. Cu o saptamana inainte ca Antoaneta sa inchida ochii, Sorin , alaturi de ea aflata in coma pe patul de suferinta, a scris si i-a citit ultima sa poezie „Mana  Ta „. Pe chipul Antoanetei , care capatase culoarea nemuririi au inceput sa siroiasca lacrimi. Sa-l fi auzit ea pe Sorin al ei pe care-l ingrijise cu grija si dragoste, grija de mama si dragoste de sotie ? Dumnezeu stie …

Reclame

6 răspunsuri to “SORIN HOLBAN, OMUL…”

 1. Elena Says:

  Un scriitor important,talentat,un om sensibil.Să avem speranta că spiritul său se miscă acum într-un spatiu unde calitătile sale strălucesc. Elena.

 2. tester Says:

  Nesfarsita si nepatrunsa taina a mortii ne inspaimanta si ne revolta. Mintea nu poate concepe neantul. Peretele de fum care se apropie ne desparte pentru totdeauna de cei care ne sunt dragi. Es gibt kein Wiedersehen.

 3. Nicolae Holban Says:

  MULTUMESC ACELORA- PUTINI, DAR SENSIBILI- CARE AU AVUT ASEMENEA GANDURI PENTRU FRATELE MEU
  SORIN HOLBAN

 4. Holban Andra Says:

  Cuvintele tale mi-au adus aminte de scumpul meu bunic si de dulcea mea bunica (Sorin si Antoaneta )decesul lor a adus o mare suferinta asupra familiei .Doar Sorin a apucat sa il vada pe Matei ,dar suferinta nu s-a terminat, a mai urmat si decesul lui. Fratele meu Matei nu a apucat sa il cunoasca pentru ca atunci cand a decedat Sorin, Matei era la cateva saptamani dupa nasterea sa .

 5. Nicolae Holban Says:

  DRAGA ANDRA, CUVINTELE TALE MI-AU MERS LA INIMA. CEI PLECATI DINTRE NOI NU TREBUIE UITATI, LUMEA IN CARE TRAIESC AZI SE AFLA IN CERURI DAR SI IN SUFLETELE NOASTRE.

  CU DRAGOSTE,
  Nicolae Holban

 6. Anonim Says:

  Un gand bun in amintirea lor. In curand mama ii va intalni.
  Carmen Artenie(Gusbett)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: