SE NASTE UN NOU PARTID IN ROMANIA :P.I.D.

Adica Partidul Independentilor Dependenti. Le sugerez aceasta denumire, deoarece am aflat ca grupul de parlamentari care a strans in randurile sale doi generali in rezerva- unul care si-a cucerit stelele in administratia miltara si celalalt pe gazonul verde al stadioanelor- pe ultimul sef de cabinet al premierului guvernului ceausist si alti oameni care n-au suportat sa stea departe de Putere inca – probabil- patru ani,  s-au hotarat asupra siglei, dar inca n-au gasit un nume potrivit. Si sunt grabiti, nevoie mare, cica au deacum o lista cu 8000 de semnaturi, mai au nevoie de un statut si un program- il gasesc daca isi dau osteneala sa circule pe site-urile internetului- si gata, se pot prezenta la Tribunal pentru inregistrare. Nu m-ar mira sa o obtina repede, se cunoaste doar ca, intr-un caz ca acesta,cand „interesul national” o cere , (?) magistratii pot dovedi operativitate.

Nu cunosc cazuri cand un partid sa se trezeasca in parlament fara sa fie votat de nimeni, stiut fiind ca nasii sai, deputati si senatori, au intrat in forul suprem legislativ al tarii  alesi- chiar daca uninominal- pe listele altor partide. De la care au dezertat,  dezamagiti de faptul ca n-au fost agreati in forurile de conducere ale partidelor- mama de catre Congresele acestora. Si atunci si-au dat demisia. Normal mi s-ar fi parut sa paraseasca atat de comodul fotoliu de parlamentar si sa candideze- de data asta ca independenti, in acelasi colegiu electoral devenit vacant. Asa s-ar fi intamplat de pilda, in Marea Britanie. La noi insa legile si regulamentele sunt astfel alcatuite, incat devin posibile cele mai nastrusnice manevre. Nu o asemenea „minune” s-a petrecut cu un partid membru al Internationalei Socialiste, transformat peste noapte intr-o formatiune …de dreapta , in urma unui Congres-fulger prin care a inghitit un alt partid alcatuit din dizidentii liberali ai unui partid cu radacini istorice?

Domnul presedinte Traian Basescu se dovedeste a fi un politician – scamator redutabil. Ca un adevarat guru, prin atragerea unor parlamentari dezertori in grupul „Independentilor”, a reusit, hocus- pocus, sa faca guvernului Boc un cadou greu de anticipat : o majoritate comoda, prin care pot fi adoptate legi ce scot in strada, in ciuda vremii dusmanoase, profesori si functionari publici, pensionari si membrii unor mari sindicate.

Circula pe Internet un articol -manifest atribuit unui intelectual -Alexandru Tocilescu , regizor- care, dupa ce s-a intors din exilul pe care si l-a impus in ultimii ani ai regimulul comunist- isi exprima dezamagirea fata de cele ce se petrec in tara noastra.Cine este,  de fapt , cel care a scris remarcabilul manifest? Nu stiu si nici nu-mi propun sa-l caut. Oricine ar fi,  nu scapa aproape nimic din tarele cunoscute de toti. Nu pot fi de acord cu  cinismul, defetismul care razbat din virulentul  atac, nici cu decizia autorului acestui articol de a parasi, din nou, tara. Dar adevarurile crude , dureroase , din pacate,  reale, te duc cu gandul la milioanele de romani dezamagiti care sufera in tacere. Deocamdata. Sa ne fereasca Dumnezeu sa mai asistam la o noua explozie a „mamaligii”.

In rest, sa auzim numai de bine !

Nicolae Holban

Reclame

Etichete: , , , , , , , ,

2 răspunsuri to “SE NASTE UN NOU PARTID IN ROMANIA :P.I.D.”

  1. evelics Says:

    Nu stiu care om cu scaun la cap poate trata cu seriozitate aparitia acestui
    partid al oportunistilor,sau, mai bine zis,al fripturistilor.Eu mă întreb uluită cât de prosti pot să ne creadă acesti oameni care,intrând în parlament pe usi mai mult sau mai putin dosnice,cred că l-au apucat de picior pe Dumezeu,se cred deja vesnici si sunt dispusi la orice compromis pentru a face ca această vesnicie să dureze cel putin încă un mandat,pentrucă,nu-i asa,la umbra acestui loc căldut,unde,de cele mai multe ori subcalitatea este la ea acasă,se pot acumula bogătie si onoruri nemeritate.Această slăbiciune,bine exploatată,a condus la concentrarea cvasitotală aputerii.Episodul cu Academia oamenilor de stiintă(care,ea însăsi este o găselnită,neavând tangente cu adevărata Academie)arată că unii oameni nu au învătat nimic din trecutul destul de recent pentru a fi uitat.În ce priveste mersul guvernării si în general a lucrurilor în tară,cred că părerea fiecărui om,intelectual sau nu,contează.Sunt multe constiinte de trezit si încă mai este timp pentru asa ceva.Gânduri bune,E.

  2. alma Says:

    draga nae, eu nu ma prea pricep la politica, si totusi, chiar si eu nu pot ramine indiferenta la spectacolul jocurilor/ luptelor fara reguli si fara restrictii din „arena politica”. nu numai in romania se intimpla ca dintr-un avorton lepadat de un partid, sa se nasca un partid nou!din pacate asta e slabiciunea sistemului democratiei, mai ales in tarile unde democratia e mai tinara si mai tulbure. de aceea, oamenii cu bun simt si cu scaun la cap (dupa cum spune si evelics) nu trebuie sa accepte in tacere aceasta situatie, ci sa ridice vocea, in mod democratic, si sa incerce sa schimbe neregulile jocului in reguli decente asa incit oameni decenti sa fie responsabili de soarta tarilor pe care le conduc. usor de spus – greu de facut, dar trebuie incercat. alma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: