MAGAZINELE DE VISE

Nu pot crede ca, odata cu intrarea noastra in Uniunea Europeana, nu putem da legi care sa contravina intr-un fel normelor comunitare, daca ele sunt binevenite pentru tara noastra. Autoritatile explica faptul ca nu interzic, pur si simplu, existenta asa ziselor magazine de vise prin niste recomandari venite de afara. Cica, in felul acesta, am atenta la libertatea …comertului! Si iata cum birocratia Bruxelles-ului da mana libera sfintei noastre birocratii autohtone. Diverse plante etno-botanice nu pot fi oprite la vanzare, decat  dupa ce in laboratoarele autorizate de Ministerul Sanatatii se constata nocivitatea lor. Nici nu se usuca cerneala pe hotararea respectiva, cand otravitoarele produse apar in alt ambalaj si cu o noua denumire in locul celor prohibite.

Ce e de facut? Spitalele de urgenta nu pot face fata avalansei de tineri adusi cu ambulantele Salvarii in stare avansata de rau, de „betia”produsa de aceste plante pe care medicii nici nu stiu cum poate fi tratata, cum pot pacientii sa fie scosi din starea grava care, uneori, le cauzeaza moartea. Victimele sunt indeobste minori, elevi teribilisti care vor sa fie la moda cu colegii lor dependenti de consumul acestor plante  sau studenti stresati de apropierea unui examen, victime sigure ale „magazinelor de vise”. Unele autoritati locale, cuprinse de disperare, iau cele mai nastrusnice masuri, cum ar fi acelea de a nu permite existenta „magazinelor de vise” la distante mai mici de 500 de metri de scoala. Primaria din Iasi a interzis cu totul infiintarea unor astfel de magazine. Ca si cum aceste adevarate otravuri nu pot fi vandute in alte locuri, sub acoperirea unor firme unde se gasesc dulciuri sau cine stie ce alte produse nevinovate.

In vreme ce guvernul eficientului Boc se da de ceasul mortii pentru a trece prin Parlament Legea schioapa a Educatiei – despre care „imparatul” Traian autohton crede ca va reforma invatamantul-in unele licee se petrec adevarate drame. In scenele filmate cu telefonul mobil si apoi postate pe Internet si prezentate, bineinteles, pe diverse posturi TV cu mentiunea pudica a dragalaselor crainice:”Va prevenim ca urmeaza imagini socante,” vedem elevi- baieti dar si fete- care se bat cu salbaticie, incurajati de colegii lor. Sau care isi lovesc si dascalii care incearca sa-i desparta. Sunt victime ale efectelor acestor nenorocite plante etno-botanice sau a modelelor pe care le vad acasa, acolo unde mizeria, betia ii fac pe soti sa se bata sau chiar sa se ucida? Cine poate sti?

Dar un lucru e clar. Numarul sinuciderilor in randul elevilor si studentilor e mereu mai mare, nu exista zi in care pe sticla televizoarelor sa nu vezi trupuri neinsufletite invelite in plastic negru ridicate de politisti si introduse in masinile serviciilor medico-legale. Daca nu putem evita repetarea unor asemenea drame, daca nu putem opri genocidul spiritual care ne otraveste existenta, atunci sa spunem stop magazinelor de vise. Ar fi cazul ca Guvernul, atat de darnic in Ordonante de Urgenta, sa emita rapid una in care sa se interzica introducerea in tara si comercializarea- sub orice forma- a blestematelor plante etno-botanice, indiferent de posibilele avertismente si sanctiuni ale Bruxelles-ului. Avem si noi 32 de euro-parlamentari, s-ar putea face auzit si glasul lor. De ce n-ar veni si din partea Romaniei un proiect de lege care sa interzica nocivele plante pe piata comunitara?

In rest sa auzim numai de bine!

Nicolae Holban

Reclame

Un răspuns to “MAGAZINELE DE VISE”

  1. evelics Says:

    Europarlamentari ziceti?Dar avem un(o) europarlamentar(ă)care a ridicat de mult problema drogurilor,pe vremea când avea nevoie de voturi pentru a accede în acel for,dar în stil de RADIO EREVAN,adică,nu să se interzică,ci să se legalizeze(droguri usoare).Ati ghicit,este vorba despre EBA.La degringolada care domneste acum la noi,mi-e temă că în privinta interzicerii substantelor etno-botanice se va legifera din gresală pentrucă nu-i asa,nu ar fi prima oară,tot în stil de RADIO EREVAN.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: