MULTUMIM DIN INIMA PARTIDULUI(DL) SI D-LOR TRAIAN CEL BLAJIN SI BOC-PLAYBACK

Miercuri, pe la ora amiezii, am intampinat-o cu entuziasm pe brava postarita Ana, bucurandu-ma ca voi primi – alaturi de sotia mea si la bine si la rau de 60 de ani- pensiile amputate de mai vechile si noile impozite. In fine, vom putea si noi sa salvam economia tarii ! S-a terminat cu huzurul. Am felicitat-o si pe postarita, tasca pe care o purta pe umeri era vizibil mai usoara, despovarata de o suma frumusica de lei care a ramas acum in vistieria statului, stoarsa de noi, pensionarii in general, mai cu seama de acei care au nerusinarea de a trai peste speranta de viata din statisticile odiciale. Spre surprinderea mea, postarita Ana, de obicei veselusa si cu zambetul pe buze, nu mi-a impartasit entuziasmul. Venea din blocul de alaturi, locuit in special de pensionari militari care nu s-au sfiit sa arunce vorbe care se acopera de obicei cu bip-uri cand sunt rostite la TV. Ba chiar unul dintre ei, un venerabil general in rezerva de 97 de ani, vazand ca pe cuponul de pensie pe care aparea de obicei nesimtita suma de 2600 lei, scria acum 1700, a scos dintr-un dulap un pistol si a inceput sa-l agite.” Lasati- a incercat sa-l potoleasca viteaza postarita- intai semnati si lasati-ma sa plec, apoi impuscati pe cine vreti!”

Marturisec ca m-am simtit cuprins de indignare. Sa nu inteleaga un general- care a luptat desigur si pe front-, tinand seama de varsta domniei sale- nevoile tarii? Mai cu seama ca a putut auzi in aceeasi zi ce a glasuit un coleg al sau- si el general cu 4 stele cucerite prin lupte grele in birorile de intendenta ale ostirii. Cu ce vorbe frumoase si pline de patriotism le- a cerut militarilor sa aiba incredere si putintica rabdare, doar n-au intrat toate zilele intr-un sac. Sigur, are dreptate. Sa le fie rusine- cum a repetat mereu neinfricatul erou care e acum capul armatei- celor manipulati de fortele oculte de pe cupoanele de pensii cu sume ciuntite! Numai ca zilele unora s-ar putea sa nu mai intre in sac, ci- inviorate de o fanfara – sa intre printre monumentele de la cimintirul Ghencea -militar- acolo unde orice om  cu scaun la cap isi asigura din vreme un loc confortabil de odihna vesnica.

De aceea mi se pare ca si pamfletul doamnei Lelia Munteanu- care circula pe Internet- scris cu deosebita verva, e fundamental gresit. Ce pretentii poti sa ai de la un civil, daca nici militarii nu au intelegere pentru eforturile unui Presedinte intelept precum Traian cel Blajin sau al unui premier talentat in toate cele- cum ar fi cositul sau cioplirea lemnelor- care face un reusit playback repetand spiciurile mai marelui sau mai inainte pomenit. Spre edificare, va redau in copie pamfletul doamnei Lelia Munteanu, repet, scris cu deosebit talent, dar care dovedeste ca n-are pic de intelegere pentru stradaniile celor aflati  acum in fruntea treburilor tarii.

„Ati privit vreodata cu atentie un bandit de pensionar ?
I-ati vazut lucirea aia din ochi ?
Nu va lasati pacaliti, nu e o lacrima. E o sticlire parsiva.
Un ben Ladescu d-asta e în stare sa se detoneze cu butelia.
Stiti voi ce cloceste el ?
Guvernantii stiu.
Cu fata aia scârbita, de zici ca si-a luat medicamentele pe stomacul gol, pensionarul e un pericol potential. Chiar faptul ca se încapatâneaza sa traiasca pare suspect.
Nu se lasa convins sa iasa din sistem
(ce metafora shakespeariana a gasit ministrul Protectiei Sociale !).
El vrea, mai întâi, sa goleasca vistieria, sa sece economia.
Uite-l cum sta atârnat de buget, ca bunica lu’ Bula !
E clar ca pensionarii, în cârdasie cu bugetarii,
în complicitate cu lehuzele, de coniventa cu somerii, ne-au adus la dezastru.
Un batrânel de-asta periculos înhata pensia si-o tine la saltea.
Ce face un bugetar cu mentalitatea lui de îmbuibat ?
Investeste în stevie si urzicuta, consuma ca la balamuc mai mult decât produce.
O lehuza, care are pretentia sa primeasca 85 la suta din salariu, alimenteaza economia gri (ca sa nu zic mai mult): baga banii în pampersi !
Mai e nevoie sa explic cum întelege sa-si foloseasca indemnizatia de somaj un disponibilizat ?
Azi o ia, mâine o toaca.
Daca însa un demnitar, un client politic se îndestuleaza
(“fura” e un termen nestiintific),
el împarte cu altii (“le da dreptul” e o sintagma intraductibila),
economiseste inteligent, iese iar la produs, face PIB -ul sa latre.
Pensionarii, bugetarii, lehuzele, somerii uneltesc de multa vreme
împotriva statului. De-acum, când complotul lor a fost dat în fapt,
nu mai e mult pâna patria scapa de ei.
Nu, nu va gânditi prea departe: sa-i extradezi nu se poate,
fiindca-s aici pe inventar; sa-i exporti – nu-i ia nimeni.
Dar, daca Boc-Executivul îsi ascute bine coasa , problema e ca si rezolvata.
O sa ramâna guvernantii singuri, singurei ca sa poata lucra în liniste.
Pentru binele natiei.”

Pamflet, pamflet, dar nici chiar asa ! Ce Dumnezeu, sa nu avem pic de intelegere pentru activitatea harnicilor nostri conducatori? Jenat de finalul pamfletului doamnei Lelia Munteanu, ma simt obligat ca, aducand-mi aminte de frumoasele cantece de pe vremea Ceausescului, sa inchei tableta de azi multumind din inima partdului(dl), domnilor Traian cel Blajin si Boc-playback, pentru munca lor neobosita in scopul propasirii scumpei noastre patrii si a ridicarii continue a bunastarii intregului popor. Desigur, si a pensionarilor.

In rest, sa auzim numai de bine!

Nicolae Holban

Reclame

Un răspuns to “MULTUMIM DIN INIMA PARTIDULUI(DL) SI D-LOR TRAIAN CEL BLAJIN SI BOC-PLAYBACK”

  1. evelics Says:

    Câteodată,si nu foarte rar,îmi trece prin cap un gând care,în cele din urmă îmi dă fiori reci:dacă acesti„nimeni”veniti,numai diavolul stie de unde,care se joacă cu cinism cu vietile oamenilor în numele prerogativelor puterii,deci,dacă aceste nulităti si-au pus în minte neapărat să-i„scoată din sistem”pe cei de care sistemul abia asteaptă să scape,să se usureze ca de o presiune incomodă?Ceva îmi spune că acesta este doar începutul.Ferească Dumnezeu,sau mai bine,trăznească Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: