„VOX POPULI, VOX DEI”-TRAIASCA REGELE !

In majoritatea cazurilor, taximetristii sunt primii care fac cunoscute locurile, obiceiurile, zvonurile, opiniile urbei sau chiar tarii intregi, corespondentilor presei straine care descind intr-un oras si, in drum spre hotel, doresc sa afle primele informatii pentru agentiile lor.  Ieri, pentru un „venerabil” care iese din casa din an in paste, un asemenea taximetrist vorbaret a constituit o adevarate mana cereasca. Marele meu regret a fost ca in locul meu, alaturi de voinicutul sofer, om intre doua varste si cu un limbaj pitoresc, extrem de radical in opinii si sigur de tot ce spunea, nu se afla fratele meu Sorin, dramaturg, poet, prozator si  redutabil  umorist, mare admirator, si el, al confratelui nostru Ion Luca Caragiale.

Totul a inceput la fel de rapid si pe neasteptate, ca si goana taxiului care se strecura, mladios ca un sarpe, printre autoturismele care inundau bulevardul insorit din mandra noastra capitala europeana. „Arata bine drumul, cu lalele astea plantate pe margini, face treaba Oprescu, n-ai zice ca nu-i dau astia de la guvern bani suficienti !”, face imprudenta sa-si dea cu parerea brava mea sotie, care nu s-a invatat minte ca nu-i bine sa-ti exprimi simpatiile politice in fata oricui si unde se nimereste. Au fost ultimele ei cuvinte pana am ajuns acasa si a intrebat cat costa cursa care s-a dovedit a fi fost extrem de instructiva, deoarece volubilul cetatean care parea a se tine de volan n-a mai tacut pana la capat, mie revenindu-mi doar modestul rol de Lake , cazand repede de acord cu opiniile categorice ale lui Take cel atotstiutor, nevenindu-mi sa cred ca am dat peste o asemenea gradina de intelepciune in zilele cand toti oamenii pe care ii cunosc sunt posaci si par dusi cu gandurile aiurea.

„Cine, Oprescu, banditul asta?”- se uluieste Take taximetrstul- securistul asta nascut in cartierul Primaverii, cu tatal general si ma-sa tot pe acolo. „Ei, nu mai spune !” se minuneaza Lake, adica eu. „Cum, nu stiati?” „Sa-l dam jos atunci !”-isi da Lake cu parerea.

-Sa-l dam, dar nu se lasa !

-S-o votam pe Elena Udrea…

-Pe cine, pe fufa aia?

-Nu-i buna?

-Ba e buna, dar pentru altele, ma`ntelegi, plus ca nici nu candideaza…

-Atunci ce facem”

-Il punem pe Rege !

-Ca primar?

-Ei, primar ! Il punem mai sus !

-Cum adica sus, nu-l avem pe Basescu?

–Da-l incolo de hot !

-Atunci pe Blaga.. .sau pe Boc…

-Nu merge, domnule, e ticalosi si prosti

-Si atunci ce facem?

-Nu ti-am zis? Il punem pe Rege !

-Peste tot, in guvern, in parlament, unde-l punem mai intai?

-N-avem nevoie de toti politicienii astia, fura si e corupti, unul nu e bun, e securisti sau fii de securisti !

-Dar Regele e cam batran…

-N-are a face ! O are pe fi`e-sa…si cu ala de l-a facut print, barbatu` sau…

-Pe amandoi?

-Pe naiba ! In Anglia e amandoi? Regina Elisabeta comanda, barbatu-sau, ma`ntelegi, e doar asa, s-o ajute…

-Dar ce facem ca nu ne lasa Constitutia?

-Vezi, ce ti-am zis, e hoti, au  facut in asa fel ca sa nu-l putem pune pe Rege !

-Cine sa-l puna ?

-Noi, poporul !

-Pai la alegeri  n-au votat pentru monarhie, adica pentru  partidul monarhic, nici 000,1 dintre cetateni !

-Ce ti-am zis? E hoti, ai dracului, au masluit totul ! Ia sa vina Regele, sa vezi cum ii arnjeaza pe toti.

-El singur?

-Pe naiba singur ! El cu serviciile . Nu faceti legi bune, dizolva parlamentul, da jos guvernul, altul , nu merge cum vor securistii !

-Pai Regele conduce serviciile?

-Regele, cine altul? Nu-i el in capul Statului? Nu asa face si Basescu ? N-are nevoie de politie, cu serviciile isi face toate treburile.

-Toti sa fie la comanda Regelui?

-Toti, n-au incotro!

– Si justitia?

-Nu,  ca ea e independenta ! Dar trebuie sa faca ce-i zice Regele !

-Dar de unde ia Regele aliati?

-Pai nu-s atatia Regi in Europa? Si regina Angliei e vara cu el .

-Ce te faci cu Franta, ca n-are rege !

-Da-o incolo de Franta, ce treaba avem cu ea?

-Si Germania?

-Germania are cancelar!

-Si Statele Unite?

-Ei is in America, e alta treaba, nu ne bagam in treburile lor…

-Si Rusia…si China?

– Cu comunistii nu ne amestecam, nu de la rusi ne-au venit toate necazurile?

Am ajuns acasa, toata cursa a costat 15 lei si 20 bani. I-am dat 17 lei, ii merita pa deplin, ne-a lamurit cum stau lucrurile, mai cu seama ca pana la urma, inainte de a cobori, a cazut de acord ca pana facem o constitutie ca lumea ca sa-l putem pune pe Rege, deoarece Basescu nu mai poate candida, plus ca-i hot al dracului cu serviciile lui, s-o alegem pe Elena Udrea, e buna totusi, nimic se zis, daca-i place unui marinar care se pricepe la femei ca a fost in lumea larga, de ce s-ar da mai maret un sofer? Fie unul profesionist ca Take- taximetristul, fie un amator ca Victor Ponta, care s-a intors cu rotile in sus fiind doar co-pilot pe o masina de curse.

Sa ne mai miram ca la viitoarele alegeri, cu toti aceia care injura si huiduie, daca nu iese Regele, vor fi proclamati invingatori tot alde Basescu & comp.? Cu asemenea alegatori ca Take, n-ar fi de mirare !” Vox populi, vox Dei!”-Traiasca Regele, traiasca democratia!

In rest, sa auzim numai de bine!

Nicolae Holban

Anunțuri

2 răspunsuri to “„VOX POPULI, VOX DEI”-TRAIASCA REGELE !”

  1. alma Says:

    grozava schita! demna chiar de caragiale. si ilustreaza perfect pozitia luata de obicei de cetatenii pe care ii intilnesti pe strada si nu pe ecranul televizorului. si nici nu are granite. daca schimbam numele celor pomeniti in dialog cu nume de politicieni locali, ar putea fi o discutie ca acelea pe care le aud in autobus, in israel. firea omeneasca, se pare ca e la fel in toate partile. atunci de ce, doamne, atita discordie?! dar sa nu intram pe teritoriul filosofiei, ci sa raminem pe cel al umorului, pe care il reprezinti cu atita talent! si sa auzim numai de bine, alma

  2. evelics Says:

    Ce bună ar fi o monarhie la noi acum;oricum mult mai bună decât regimul dictatorial.Cel putin regele este cu adevărat neutru din punct de vedere politic si nu se amestecă în treburile partidelor.Asta înseamnă si alegeri mai curate,si o clasă politică,poate,mai îndreptată spre interesele tării nu spre cele personale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: